Hur allt började

Rosta kaffe på Gotland

Var ska vi börja?

Vi kanske ska börja med att det fanns en Belgare som drömde om Skandinavien och Sverige. När han väl blev vuxen bestämde han sig

att bosatta sig i Sverige. Enklast var det ju Stockholm. Där jobbade han som barista och tyckte väldigt mycket om lära sig mer om kaffe, alla dessa smakar och hela processen med allt vad det inkluderar. 

I 2013 tyckte han det skulle vara kul att jämnföra sig med andra baristor i Sverige och tävlade i Svensk Mästerskap i Latte-Art. Där vann han. 2014 tävlade han igen och vann en gång till. På Världs Mästerskap i Portland kom han dessutom på 4e plats.
Men så var det där med att bo i Stockholm, spendera mycket tid på tunnelbanan. Då kunde han ju inte uppleva den fina naturen så mycket som han skulle vilja.
Gotland lockade, visst är naturen helt underbart, och staden Visby magisk på sitt sett. Men främst var det människorna på Gotland. Att bo på en ö, det känns som en få vara lite mer kreativ, det skapar en annorlunda entreprenörskap. Det var ju väldigt häftigt.

Råkaffe i en säck
Sen fanns det massor av fantastiska cafeer och restauranger på ön, men ingen serverade gott kaffe. Det i samband med sökande efter att lära sig mer om hela processen av kaffe, från bär till kopp, blev det att Belgaren startade ett kafferosteri. Gör det enklare för alla på Gotland att hitta gott kaffe.

Frågan om ekologisk var inte en fråga, det var ju ekoLOGISK (hehe) att en god kopp kaffe ska vara bra hela vägen. Båda i smaken men också göra minst möjliga avtryck på klimaten.


Hoppas att också du kan njuta av en god kopp kaffe från Gute Rosteri.
/Jelle Van Echelpoel, Belgare och Grundare av Gute Rosteri