Ekologisk

Varför väljer vi enbart ekologiskt certifierat kaffe? 

För oss handlar det inte bara om konsumenterna, utan även om ursprungsländerna. Kaffet är ofta besprutat med kemiska medel, vilket kan skada miljön och lokalsamhället. Vår skyldighet som världsmedborgare är att ta hand om både oss själva och kaffeproducenternas hemländer.

WWF Sverige har markerat kaffe som miljöpåverkande i deras  Vegoguiden, men med ekologiskt kaffe får du grönt ljus.

Dessutom visar studier som till exempel Rodale Institute Farming System Trial (studie har pågått sen 1981) att ekologisk odling kräver mindre energi, ger mer vid torka, och minskar koldioxidutsläpp.

Genom att välja ekologiskt kaffe tar vi ett steg mot en bättre värld. Hos oss har vi valt ekologiskt från första stund och ångrar det inte. Tillsammans kan vi göra skillnad.

 

Med vänliga hälsningar,
/Jelle, Grundare till Gute Rosteri

 

organic certificate