
Var ska vi börja?
Kanske med en belgare som drömde om Skandinavien – och framför allt Sverige. När han blev vuxen bestämde han sig för att göra verklighet av drömmen och flyttade hit. Stockholm blev det enklaste valet. Där jobbade han som barista och förälskade sig snabbt i kaffets värld – alla smaker, alla dofter, hela processen, från böna till kopp. År 2013 ville han testa hur han stod sig mot andra baristor i Sverige och ställde upp i Svenska Mästerskapen i Latte Art. Han vann. Året efter tävlade han igen – och vann ännu en gång. I Världsmästerskapen i Portland knep han en fjärdeplats.Men så var det där med Stockholm. Mycket tid gick åt till att trängas i tunnelbanan – och för lite till att njuta av naturen. Gotland lockade. Naturen är ju helt fantastisk där, och Visby... magiskt på sitt sätt. Men det var framför allt människorna som gjorde intryck. Att bo på en ö ger plats för kreativitet och skapar en annan sorts entreprenörskap. Det kändes spännande. På Gotland fanns mängder av charmiga caféer och bra restauranger – men inget ställe serverade riktigt gott kaffe. Samtidigt växte intresset för att förstå hela kaffets resa – från bär till kopp. Resultatet? Ett eget kafferosteri. För att göra det enklare för alla på Gotland att hitta riktigt gott kaffe. Och den ekologiska biten? Det var aldrig en fråga. Det var ju helt ekoLOGISKT (hehe) att en god kopp kaffe också ska vara snäll mot både människor och planeten – och självklart smaka fantastiskt. Jag hoppas att du också får njuta av en kopp från Gute Rosteri /Jelle Van Echelpoel, belgare och grundare av Gute Rosteri